Foredrag/Skriveværksteder


Jeg tager gerne ud på skoler og biblioteker og fortæller om mine bøger og mit liv som forfatter. Et foredrag starter altid med den berømte navnequizz hvor børnene ud fra tre historier skal gætte hvordan jeg fik mit mærkelige mellemnavn El …

Et foredrag kan efter aftale handle mere generelt om min vej til at blive forfatter og hvordan mine bøger bliver til fra research og ideudvikling til skrivning, redigering og udgivelse.

Eller mere specifikt: Krimiserien om Esme og Igor.

Her kommer jeg bla. ind på: Hvordan hvad der har inspireret bøgernes univers og krimiplots. Hvordan man skaber spænding og overraskelser i en historie.

Med udgangspunkt i seriens hovedpersoner Esme og Igor taler jeg også lidt om drenge og pigeroller.Hvilke forventninger vi har til hvordan piger og drenge opfører sig? Og er det okay at bryde med dem? Om ønskes giver jeg afslutnings eleverne nogle tips til skrivning af egne krimihistorier.

Varighed 1-1,5 time For mellemtrinnet.

Jeg taler også gerne specifikt om fantasyserien: Pigen fra Havet.

Varighed 1-1,5 time. Fra 5.-7. klasse

Pris pr foredrag: Kr.4000 plus transport. For to foredrag samme dag samme sted: 7000 plus transport til og fra København. Jeg holder også SKRIVEVÆRKSTEDER for mellemtrin og udskoling. Varighed og pris efter aftale.

Det er muligt at søge økonomisk støtte fra kulturstyrelsen. Ordningen ”Børns og unges møde med forfattere og illustratorer” har pt frist 1 marts 2016 og 1 september 2016 og giver 2500 kr. i støtte til enkeltforedrag. For skriveværksteder af lidt længere varighed er der Huskunstnerordningen. Se